Proef een taalles tijdens de Week van Lezen & Schrijven

Enschede / 27 augustus 2024
In Twente heeft ongeveer 13% van de bevolking moeite met (begrijpend) lezen en schrijven. En daar doen we iets aan. Van 9 t/m 15 september is de Week van Lezen & Schrijven en in die week worden veel initiatieven georganiseerd rondom lezen, schrijven en het spreken van de Nederlandse taal.

In Enschede kun je op onze leslocatie aan de Wethouder Beversstraat 165 bijvoorbeeld een taalles volgen. Dat is mogelijk op dinsdag 10 september tussen 19.00 en 20.30 uur of op donderdag 12 september tussen 10.00 en 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Doe mee, krijg uitleg over NT2-lessen voor anderstaligen en luister naar de ervaringen van onze cursisten.

In Enschede wordt de Week van Lezen & Schrijven georganiseerd door het Huis voor Taal & Meedoen en de partners Bibliotheek Enschede, ROC van Twente, Alifa, M-Pact, Power, SIVE, Stichting Lezen en Schrijven en Gemeente Enschede.

Kom ook! Bijvoorbeeld bij de opening op maandag 9 september. Je volgt een workshop eenvoudige communicatie en komt in contact met professionals en andere geïnteresseerden. Of sluit aan bij het debat over laaggeletterdheid in de Bibliotheek, op donderdag 12 september. Prof. dr. Maurice de Greef onderzocht de effecten van taaltrajecten in Twente en vertelt hierover. Maar er is meer. Open taallessen (zie hierboven), taaltafels, taalwandelingen en workshops gebarentaal en kalligrafie. Kortom: kom langs en doe mee! Meer info op: Week van Lezen en Schrijven 2024 | Huis voor Taal en Meedoen